"החזון שלי שהמרכז בראש העין יהווה בית לכלל הפעילות והפעילים בעיר, מהחדשים שיצמחו בתוך הקורסים המתקיימים במרכז לצד פעילים ותיקים ולמודי ניסיון ברחבי העיר", אמרה נורית בן דוד, מנהלת המרכז לצדק חברתי בראש העין המובילה את הפעילות בו.
"יחד עם הפעילים בעיר, נגבש שפה משותפת של עשייה ואמונה ביכולת לשנות ולהשפיע בתוך הסביבה הקרובה במעגלים מתרחבים עד ליעדי השינוי שנציב במהלך הדרך."
סגן שר הכלכלה, חבר הכנסת יאיר גולן הגיע לאירוע והדגיש את חשיבות הפעילות המקומית לקידום צדק חברתי, שוויון ודמוקרטיה. כמי שמכיר את העשייה של המרכזים לצדק חברתי ברחבי הארץ, הוא הזמין את תושבי ראש העין להצטרף ולהשתמש בפלטפורמה בכדי לחזק את הקהילה ואת העיר.
תנועת 'מרכזים לצדק חברתי' ביסודה של תנועת הבוגרים של השומר הצעיר, היא תנועת שטח ארצית שנבנתה מתוך החברה הישראלית ובונה מתוכה את הכח של הציבור. לתנועה רשת אזרחית הולכת וגדלה שמונה כבר יותר מ-80,000 ישראלים וישראליות.
קראו גם:
בשנים האחרונות פעלה התנועה ברחובות, תנועת המרכזים לצדק חברתי השיקו השבוע מרכז חדש בראש העין. מרכזים לצדק חברתי הינה תנועת שטח ארצית הולכת וגדלה שמארגנת את הציבור הישראלי על ידי הקמת קהילות מקומיות של פעילים ופעילות. התנועה הוקמה מתוך למען החברה ועל מנת להעניק לאזרחים כלים והכשרה בהובלת שינוי מדיניות, ברמה המוניציפלית והארצית.
"במרכז החדש בראש העין יערכו באופן שוטף מפגשים בין תושבים ודמויות בולטות בחברה הישראלית ויפעילו קורסים בתחום הארגון הקהילתי והיזמות החברתית. אחת מהמטרות המרכזיות הינה להצמיח מנהיגות מקומית שפועלת מתוך הקהילה בנושאים שחשובים לתושבים. המרכז בראש העין מצטרך לשישה מרכזים אחרים שפועלים בראשל"צ, רחובות, חריש, מודיעין, רמלה וחיפה.
"אסטרטגיית הפעולה שלנו צריכה להיות 'תחשוב גלובלי - תפעל לוקאלי'. "אמר עומר שכטר, מחזיק תיק החינוך בעיריית ראש העין באירוע השקת המרכז שנערך השבוע. "המרכז שנפתח היום בראש העין מצטרף למגמה ארצית של ישראלים שמבינים שהשיטה הנוכחית עובדת לרעתם. אחרי עשורים של הפרטה, ייבוש השירותים החברתיים והמערכות הציבוריות - הציבור הישראלי רוצה להוביל לשינוי כיוון".
כל העדכונים - חדשות ראש העין