מפגש פלאפל ירוק ביתי, חגיגה משפחתית קלילה וכיפית בחנוכה ובכלל עם הילדים והנכדים והחברים, כדורים קטנים או רחבים של כדורי זהב ירוקים, לצד חצאי פיתות, צ'יפסים קטנים ועגולים, סלט ישראלי קצוץ, סלט עמבה (לאמיצים), טחינה קלילה, כבושים וסחוג - הכל תוצרת בית.
זהו מפגש שאפשר לשלב בו את הילדים בהכנות, כולל הכנת הכדורים. בידיים רטובות במעט מים מכינים מקבץ כדורים ומטגנים בקבוצות.
אישית אני אוהב להכין את הכדורים עם המכשיר הידני העתיק של הפלאפליות. אפשר להשיג אותו בשווקים וגם בחנויות לכלי מטבח והוא חלק מקסם ההכנה. הכל גמיש, פתוח ונסלח במפגשים שכאלה - זורמים ובעיקר נהנים מהביחד.
פלאפל ירוק
חצי ק"ג חומוס, עדיף מהסוג הגדול
חצי חבילת כוסברה (כולל הגבעולים), שטופה ומסוננת
חצי חבילת פטרוזיליה (כולל הגבעולים), שטופה ומסוננת
בצל יבש קלוף
2 פרוסות לחם ללא המעטפת, מושרות וסחוטות
חצי כפית כמון טחון
כף שטוחה כוסברה יבשה
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל חריף ירוק או מעט צ'ילי גרוס (לא חובה אבל ממליץ בחום)
ההכנה:
יום לפני משרים את החומוס בהרבה מים עם כפית סודה לשתייה. למחרת שוטפים היטב ומסננים.
טוחנים את החומוס עם שאר החומרים במטחנת בשר או במעבד מזון, מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך. מניחים לתערובת לנוח כרבע שעה לפחות. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
מייצרים כדורים. אפשר בעזרת ידיים לחות ממעט מים או בעזרת המכשיר. טובלים אותו במעט מים עם טיפת שמן, ממלאים במעט מהתערובת וזורקים בנחת לשמן.
עובדים עם שמן חם (לא מדי) ומשחקים איתו ברגישות. כך הכדורים לא סופגים הרבה שמן.
שימו לב שכשהכדורים נכנסים לשמן הם מקררים אותו, לכן כדאי להיות קשובים לאש. כשהכדורים קיבלו צבע זהוב מצד אחד הופכים ומנמיכים מעט את האש כדי שלא יישרפו, וכך חליפות עד שמסיימים את התערובת - אש גבוהה ואז מנמיכים.
כשהכדורים זהובים יפה משני הצדדים, מעבירים למסננת לכמה דקות כדי שיגירו שומנים עודפים. ואז חוגגים, אם הם לא נחטפו עוד קודם.
טחינה קלילה
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים קרים
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי לימון (ולפי הטעם)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת טחינה חלקה ונעימה, טועמים, משפרים טעמים במידת הצורך.
סלט עמבה
3 עגבניות אדומות עסיסיות, קצוצות דק
בצל קצוץ דק
2 כפות גדושות של עמבה – חשוב לקנות עמבה במקום שמבין: שווקים, מעדניות טובות, תערובת בסיסית בלי תוספות או חומרים משמרים, עמבה עם עומק במרקם ובצבע. עמבה טובה - תמיד כדאי שתהיה במקרר.
ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים, מעבירים לצלחת הגשה.
קראו גם:
סחוג ירוק
חבילת כוסברה כולל הגבעולים
4 פלפלים חריפים ירוקים
5 שיני שום כתושות
מעט כמון
מעט כוסברה יבשה
רבע כפית מלח
קמצוץ הל (לא חובה)
ההכנה:
טוחנים הכל יחד בפולסים, מוסיפים מעט שמן תוך כדי עד לקבלת תערובת אחידה ויפה (לא טחון מדי), מעבירים לצנצנת עם מעט שמן מעל (שומר על הטריות).