השבוע החלטתי להכין תבשיל ביתי ותיק מימי ילדותי. אצלנו קראו לו עוף ופאולה (שעועית בערבית חלאבית), סיר של מאמות, די קל לעשייה ולצידו אורז לבן או אורז עם אטריות דקיקות. צלחת ביתית עוטפת ומרגיעה שאהובה גם על ילדים.
2 צפייה בגלריה
עוף כרעיים עם שעועית ירוקה
עוף כרעיים עם שעועית ירוקה
עוף כרעיים עם שעועית ירוקה
(צילום פרטי)

עוף כרעיים עם שעועית ירוקה


המצרכים:
4 זוגות כרעיים, מחולקים לשניים
2 בצלים, קצוצים גס
כפית פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי
חצי כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה
מקל קינמון קטן
מעט שמן לטיגון
ליטר מים רותחים

2 צפייה בגלריה
עוף כרעיים עם שעועית ירוקה
עוף כרעיים עם שעועית ירוקה
עוף כרעיים עם שעועית ירוקה
(צילום פרטי)

המצרכים לשעועית:
קילו שעועית (כשתי חבילות) ירוקה בלדי או טורקית מהזן השטוח. שני הסוגים האלה מובחרים. אפשר גם להשתמש בקפואים.
קופסת עגבניות מרוסקות, 400 גרם
2 כפות רסק עגבניות
צרור קטן נענע טרייה (רק העלים, קצוצים גס)
כמה עגבניות שרי, שלמות או חצויות (לא חובה)
2 כפיות פפריקה מתוקה
כף נענע יבשה
6 שיני שום כתושות

קראו גם:

ההכנה:
בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה ועמוקה מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש נמוכה עד זהוב קל (כרבע שעה בערך).
במחבת נוספת מטגנים עם מעט שמן את נתחי העוף מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יפה ומעבירים למחבת הבצל. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים יחד כדקה-שתיים, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כחצי שעה.
עוברים לשלב השני - השעועית הירוקה.
שוטפים את השעועית הטרייה ומסננים, קוטמים את הקצוות משני הצדדים תוך כדי משיכת הסיבים הצדדיים. אם השעועית צעירה אין צורך כי אין סיבים.
בקערה מערבבים את כל שאר החומרים עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומוסיפים לסיר עם הכרעיים, מנענעים את הסיר כדי שהרוטב יגיע באופן שווה לכל הצדדים, מעבירים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ־45 דקות.
אפשר להעביר לתנור שחומם ל־150 מעלות.