הכתבה פורסמה לראשונה ב ynet. כתבה: מירב קריסטל.
איקאה שוב יוצאת בסייל, הפעם על 2,630 פריטים מתוך כמעט 8,000 הקיימים בחנויות. באופן רשמי הסייל יחל באופן רשמי ביום חמישי, ה-6 ביולי, אבל למעשה כבר ביום רביעי תמצאו בחנויות את כל ההנחות שניתנות במסגרתו. הוא יימשך עד 23 ביולי.
גובה ההנחות הנפוץ: 30%-50%. עיקר המבצעים במחלקות ספות, מיטות, טקסטיל וילדים, אך יש מבצעים בכל המחלקות. "בתחילה עיקר המבצעים היו על פריטים שעומדים לצאת מהמלאי", מודה מנכ"ל איקאה ישראל שוקי קובלנץ, "אבל הבנו שאנשים מגיעים לכאן ורוצים לקנות בהנחה גם את הפריטים הנמכרים ביותר, אז הרחבנו את הסייל לבסט סלרים בעיקר בספות ומיטות למיניהן".
זו דרך למשוך קהל לחנויות?
"כן זו חגיגה, אבל ההיענות בכל הסיילים הקודמים הייתה טובה, כי זו לא אחיזת עיניים או פרסומת. יש פה באמת הנחות וכאמור הרחבנו את סוג המוצרים שיש עליהם הנחות, בהתאם לציפיות של הלקוחות".
אתם מרוויחים יותר בסיילים?
"המחזורים עולים מאוד, אבל שיעור הרווח קטן דרמטית. זה לא משאיר לנו הרבה מקום לרווח".
3 צפייה בגלריה
סט מצעים של איקאה. יח"צ
סט מצעים של איקאה. יח"צ
סט מצעים של איקאה. יח"צ
בימים שאינם סייל: ישראל כמעט תמיד יקרה יותר מהשוואת מחירי חו"ל לישראל עולה כי ברוב המקרים ישראל היא מהמדינות היקרות, אם לא היקרה ביותר (לפעמים) במחירי איקאה. גם המחירים אחרי הנחה בישראל עלולים לעיתים להיות גבוהים ממחירי חו"ל.
3 צפייה בגלריה
עגלת משחק לילדים של איקאה. יח"צ
עגלת משחק לילדים של איקאה. יח"צ
עגלת משחק לילדים של איקאה. יח"צ
למשל, עגלת משחק מעץ לילדים MULA נמכרת בדרך כלל באיקאה ישראל ב-145 שקל. אחרי הנחה (של 34%) היא תימכר בסייל הקרב ובא ב-95 שקל. בכל המדינות שבדקנו המחיר בו נמכר הפריט נמוך ממחיר ישראל לפני הנחת הסייל.
גם בהשוואה למחיר אחרי הנחה בישראל, ישראל היא לא הזולה ביותר, אלא דווקא בבריטניה שמוכרת את העגלה במחיר ללא הנחה של 90.84 שקל. בארה"ב מחירה: 87.36 שקל (לא כולל מסים), בגרמניה: 99.6 שקל, ביפן 124.9 שקל ובירדן 137.9 שקל.
דוגמה למקרה בו הסייל הופך את המחיר אחרי הנחה בארץ למשתלם לעומת חו"ל, היא שידת החתלה בצבע חום-אפור SUNDVIK, שבימים "רגילים" עולה בישראל 845 שקל. במשך תקופת הסייל היא תימכר ב-545 שקל - 36% הנחה.
3 צפייה בגלריה
שידת החתלה של איקאה. יח"צ
שידת החתלה של איקאה. יח"צ
שידת החתלה של איקאה. יח"צ
לשם השוואה, בבריטניה השידה הזאת עולה 590.47 שקל, בגרמניה 593.9 שקל, ביפן 624.5 שקל ובירדן 931 שקל. כל אלה מחירים ללא הנחות במדינות האלה. למעט ירדן, בימים "רגילים" ישראל יקרה ממדינות אלה, אך בעת הסייל היא תהיה זולה מהן.
הצרכן הישראלי אוהב לנהור לאיקאה בהמוניו, אבל לא תמיד מרוצה מטיב הסחורה הנמכרת בחנויות הרשת. ביקורת נוספת נפוצה על חנויות איקאה היא שהן גדולות מדי וכמעט שלא מאפשרות קיצורי דרך. צריך לעבור בכל החנות כדי להיחלץ ממנה.
מתי נראה בישראל חנויות איקאה קטנות? לא בקרוב בישראל אין לאיקאה אתר אינטרנט מכירתי (למעט 3 ספקים חיצוניים שמספקים פריטים מהחנות אונליין עד הבית תמורת עמלה), שמאפשר להימלט מהעומס בחנויות. איקאה מפעילה פה שלוש חנויות (הרביעית בבאר שבע אמורה להיפתח ב-27 בפברואר 2018), כשהמצליחה מביניהן היא גם הגדולה מביניהן: החנות בראשון לציון. בעולם פתחו לאחרונה חנויות איקאה מוקטנות. האם אי פעם נראה כאלה בישראל?
לפי קובלנץ, "יש בעולם כרגע שלוש חנויות קטנות שהן בגדר פיילוט. אין קונספט מובנה ואין כרגע תוכניות לחנויות כאלה בישראל. ב-10 השנים הקרובות נמתין לתוצאות הפיילוט מהעולם".