אם אין אני לי מי לי: תושבים בראש העין מנסים ליזום אירועי תרבות במתכונת של דרייב אין כפי שנערכים במקומות נוספים בארץ בימים אלו. "התושבים צמאים לתרבות", אומר הפעיל החברתי אביתר עמרם, מיוזמי המהלך.
בעקבות הנחיות משרד הבריאות שאוסרות קיום אירועי תרבות בשלב זה, הותרו בימים האחרונים הופעות במתכונת של דרייב אין כפי שהיה נהוג במאה הקודמת. בערים שונות דוגמת תל אביב-יפו ורעננה החליטו להרים את הכפפה עם הקרנת סרטים וכעת מנסים תושבי ראש העין להביא לפעילות דומה.
"בדרך כלל בחודשי הקיץ היו ערבי תרבות למיניהם שהעירייה הייתה מארגנת אבל בעירייה שלנו במצב הנוכחי אין חשיבה מקורית והציבור צריך לפעול בעצמו", אומר עמרם. "אנחנו לפחות מנסים ליצור משהו לקראת סוף אוגוסט במסגרת המגבלות. אנחנו יודעים שיש קורונה אבל יש מתכונת ל'דרייב אין' שמאפשר את הפעילות והעירייה גם את זה לא עושה".
מה עשיתם בינתיים?
"פנינו בשלב הראשון לציבור כדי לקבל משוב ממנו לגבי הרעיון וכדי שנדע לאיזו פעילות יש יותר ביקוש, בהתאם לכך נראה מה יותר רלבנטי, כשכמובן הכל ייעשה לפי ההנחיות. כרגע אנחנו מעדיפים לערוך פעילות אחת לילדים ואחת למבוגרים".
יש כיוון למקום?
"אנחנו בוחנים את הנושא רגע כשבשלב הראשוני אנחנו בודקים מול קיבוץ נחשונים או קיבוץ עינת מאחר ובראש עין אין שטח פרטי שניתן לערוך בו פעילות שכזו. במידה וזה לא ייצא לפועל נפנה גם לעירייה כדי לקבל סיוע לכך אולי בשטחים עירוניים. אם יעזרו נשמח, ואם לא אז נשאר בלי כלום. אם עושים זאת ברעננה אין סיבה שזה לא יקרה בראש העין. אנשים רוצים לצאת מהבית גם אם זה אומר להישאר בתוך הרכב כי כרגע כל מה שיש לעשות זה או ים או בריכה" .
זוהר ראובני, פעיל בשכונת פסגות אפק קרא אף הוא ברשת החברתית לעירייה להרים את הכפפה בנושא "קצת להרים פה את העיר, ואפילו משהו יותר חשוב: להציל את התרבות בישראל ולעזור לאמנים והצוותים שלהם להתאושש קצת מהתקופה הזאת. יאללה עיריית ראש העין, בבקשה, פעם אחת תובילו"
ראובני הוסיף ואמר כי "הבעיה היא לא האמנים, אלא איך עושים זאת בפועל. בלי העירייה או מקום בלב זה כמעט בלתי אפשרי".
מעיריית ראש העין נמסר בתגובה: "העירייה בוחנת בימים אלה מספר אתרים בעיר כדי להכשיר מקום למתחם דרייב אין למופעים וסרטים לתושבים לכ200 מכוניות. בימים הקרובים יוחלט על המיקום הנבחר ואנו נפרסם אותו לתושבים".