3 צפייה בגלריה
החניון הציבורי. צילום: באדיבות תושבים ברחוב שייקה אופיר
החניון הציבורי. צילום: באדיבות תושבים ברחוב שייקה אופיר
החניון הציבורי. צילום: באדיבות תושבים ברחוב שייקה אופיר
תושבי רחוב שייקה אופיר בראש העין הופתעו לגלות ביום חמישי האחרון שבקרוב מספר החניות ברחוב יצטמצם עקב בנייה של שישה גני ילדים, דבר שלטענתם לא ידעו כשרכשו את הדירה. גם הלקוחות של מועדון הולמס פלייס הסמוך הופתעו מאוד.
לדבריהם, בתכנון המקורי משנת 2011 היו אמורים להיבנות רק שני גני ילדים. הוספה של ארבעה גנים היא משמעותית מבחינת הצפיפות ברחוב ותושבי השכונה מרגישים שבעירייה לא פועלים מולם באופן הוגן.
לפי תכנית הבנייה המקורית שאושרה בשנת 2011, השטח היה מיועד לכמות מסוימת של גני ילדים. מאז מבנה השכונה השתנה גם הוא ונבנו בניינים נוספים ומרכז מסחרי חדש בסוף רחוב שייקה אופיר. אלא שתכניות הגנים לא הותאמו למבנה החדש. תושבי האזור חוששים מצפיפות בכבישים, מחסור בחנייה ולכלוך.
"לא היתה התראה מראש או שלט שבקרוב יוקם מבנה במקום. מה שכן היה אבל רק לאחר שפנינו לעירייה, זה פוסט התייחסות לנושא בדף הפייסבוק 'ראש העין תושבים חדשים'". כך מספר דותן נווה, תושב השכונה ופעיל במאבק.
לאחר שראו תושבי השכונה כי ביום חמישי האחרון עובדי קבלן גידרו כהכנה לבנייה חלק משמעותי מהחנייה הסמוכה לקאנטרי קלאב, התארגנו ופתחו עצומה שבה הם דורשים מעיריית ראש העין להקפיא את בניית המבנה עד לבירור מחודש לגבי אופייה של השכונה.
בעצומה נכתב: "נכון לתב"ע שאושרה היו אמורים להיות 2 גנים, ולנו תושבי האזור לא ידוע היכן פורסם ומתי, השינוי בתב"ע ולא היה ביכולתנו ובידיעתנו שאנו צריכים להתנגד".
עוד זועמים תושבי השכונה על מה שהם מכנים חוסר השקיפות מצד העירייה. הם טוענים שהעירייה לא שיתפה את התושבים בשינוי ואילו היו יודעים על זמני הבנייה יתכן והיו שוקלים לעבור דירה באופן זמני עד שיסתיימו העבודות.
"התכנית אושרה ב-2011 אז אין סיבה לא לבצע אותה, אבל התבצעו שינויים בשכונה: אושרו קומות הרבה מעבר למה שהיה ב-2011. אי אפשר לבוא לשכונה שמאוכלסת במאות ואלפי תושבים ולהתחיל לבנות כאילו הכל בסדר" מתאר נווה. "התארגנו ביחד תושבי השכונה, אנחנו מתנגדים לשיטה שבה העירייה פועלת, לדינמיקה, לא לתכנית".
מה הייתם רוצים שיקרה?
"שתהיה בדיקה נוספת לגבי החניות ורחוב שייקה אופיר באופן כללי. עוד מעט יקום מרכז מסחרי ועוד שני מגדלים שיהיו לצדו והכניסה אליהם תהיה מרחוב שייקה אופיר, שזה רחוב נורא קטן וכבר מכיל כמה מגדלים. ב-2018 יש צורך לעשות בדיקה חוזרת של מה הדבר הנכון לפני שמתחילים לבנות".
דותן מוסיף שיש צורך לבדוק את החניון מחדש לאחר בניית גני הילדים. ייתכן שקומת חניות אחת לא תספיק ויש צורך לבנות קומה נוספת של חניות. הם מבקשים מהעירייה לעצור באופן זמני את הבנייה לצורך חשיבה מחודשת כדי שהדברים יתנהלו בצורה הטובה ביותר לטובת כולם.
"יש תושבים שקמים בבוקר ומגלים שיעבדו עכשיו שנתיים מתחת לבית שלהם", הוא אומר.
3 צפייה בגלריה
העבודות בחניון. צילום: באדיבות תושבים מרחוב שייקה אופיר
העבודות בחניון. צילום: באדיבות תושבים מרחוב שייקה אופיר
העבודות בחניון. צילום: באדיבות תושבים מרחוב שייקה אופיר
פעילה נוספת במאבק מספרת: "כבר היום יש בעיית חניה ברחוב שייקה אופיר. כל האזור הזה של שייקה אופיר-תדהר מאכלס כאלף משפחות, בלתי אפשרי לבנות עם הצפיפות הזאת שישה גנים. כשמכרו לנו את הבתים היו אמורים להיות שם שני כיתות. חוץ מהסתרת הנוף, בניית הגנים הנוספים תגרום לצפיפות, לא כל הילדים בגנים האלו יהיו משייקה אופיר".
לדבריה, העירייה אמרה שבעקבות השינויים בשכונה, המבנה ישמש כל פעם למשהו אחר (מועדון נוער, גנים או בית ספר) כך שהצפיפות ברחוב לא ניתנת לשיעור. "בשנים הבאות נחזור להיות באתר בנייה באופן זמני ונמשיך לשלם את מחירי הארנונה הגבוהים. אם הייתי יודעת מראש שיבנו שישה גני ילדים, לא הייתי רוכשת את הדירה" היא מספרת.
בעירייה לא הודיעו מראש על התחלת הבנייה?
"לא, גילינו ביום בהיר אחד שאין פתרון לחנייה. אולי אני לא רוצה לגור ברחוב הזה בזמן הבנייה. אם היינו גרים בתל אביב לא היינו מתלוננים על זה, היינו חונים במקום אחר אבל אנחנו לא גרים בתל אביב, הגענו לראש העין בגלל האיכות חיים, חנייה זה מינימום. לא פרסמו על התחלת הבנייה ברשתות החברתיות או בעיתון המקומי, לא היו הוגנים ושקופים כלפינו. אנחנו מצפים למינימום של שקיפות, שיתנו לנו להיערך לזה" היא מספרת.
נציין כי החנייה שחלקה גודרה לצורך בניית הגנים, משמשת בין היתר את לקוחות ה'הולמס פלייס' שנמצא בסמוך. כעת, גם ללקוחות הקאנטרי יש פחות חנייה.
בקאנטרי הסמוך ידעו על תחילת עבודות הבנייה?
"לא, הם בכלל היו בסוף שבוע של נופש. אנחנו מקווים לפעול יחד איתם במהלך המשפטי מול העירייה".
3 צפייה בגלריה
צילום: באדיבות תושבים מרחוב שייקה אופיר
צילום: באדיבות תושבים מרחוב שייקה אופיר
צילום: באדיבות תושבים מרחוב שייקה אופיר
מלבד העצומה, תושבי הרחוב דורשים תשובות ומציעים פתרונות שיהפכו את המצב ליעיל יותר. למשל: הפיכת הרחוב לחד סטרי, חסימת הכניסה מרחוב שייקה אופיר למרכז המסחרי החדש והגבלת כמות הילדים בגני הילדים, אך תושבת השכונה טוענת שבעירייה לא מוכנים לדבר איתם כרגע ושלחו אותה למנהלת. לדבריה, התושבים יבחנו את המצב וישקלו אם לפעול בצד המשפטי מול העירייה.
מעיריית ראש העין נמסר בתגובה: "הגנים שבנייתם החלה נותנים מענה לילדי תושבים הגרים ברחוב ומאפשר לתושבים הגעה ברגל לגנים. השטח של הגנים ששימש עד היום כמגרש חנייה יועד מלכתחילה לבניה ציבורית. תכנון כמות הגנים משתנה בהתאם לאכלוס וצורכי תושבי השכונה.
"סגירת החנייה הינה עד לסיום הבנייה של הגנים, ועם סיום עבודות הבנייה ניתן יהיה להחנות רכבים מתחת למבני הגנים. נציין כי כדי להקל על נושא החנייה באזור, נוספו ביוזמת העירייה למעלה מ-120 מקומות חנייה במגרשים 101 ו-908".