רופאים ממרכז שניידר לרפואת ילדים שלפו השבוע סיכה חדה באורך של כשלושה וחצי סנטימטרים מריאה של פעוטה בת שלוש. הפעוטה סבלה מהתקפי שיעול רבים וחום גבוה לסירוגין במשך מספר שבועות. בביצוע צילום חזה, נדהם הצוות הרפואי בקהילה לגלות כי סיכה ארוכה וחדה נמצאת בתוך הריאה שלה, לאחר שנשאפה על ידי הפעוטה הקטנה. הפעוטה הועברה במהרה למרכז שניידר לרפואת ילדים.
בהתארגנות מהירה, התכונן בחדר הניתוח צוות רפואי הכולל רופאי אף אוזן גרון, רופאי טיפול נמרץ, אחים ואחיות חדר ניתוח וצוות רופאים מרדימים, לפעולת השליפה של הגוף הזר, שהיתה מאתגרת במיוחד בשל החשש שהסיכה תנקב את הריאה.
1 צפייה בגלריה
הסיכה בגופה של הפעוטה
הסיכה בגופה של הפעוטה
הסיכה בגופה של הפעוטה
(צילום: דוברות מרכז שניידר)
קראו גם:
בחדר הניתוח, ד"ר יורם שטרן, מנהל היחידה לדרכי נשימה עליונות במרכז שניידר, איתר את הגוף הזר, ובעזרת מלקחיים, בפעולה אנדוסקופית עדינה, שלף את הסיכה מהריאה של הפעוטה. יחד איתו, ביצעו את הניתוח המורכב ד"ר משה היין, רופא בכיר ביחידת אף אוזן גרון, ד"ר מאיר מי-זהב, מנהל יחידת אסתמה במכון הריאות, ד"ר ילנה צייטלין, מנהלת מחלקת הרדמה והרופאה המרדימה ד"ר אלנה סנקו. לאחר שהפעוטה התאוששה מההרדמה, היא אושפזה במחלקת ילדים ג' להשגחה ולמחרת שוחררה לביתה במצב מצוין.
לדברי ד"ר יורם שטרן, מנהל היחידה לדרכי נשימה עליונות במרכז שניידר לרפואת ילדים, סיפר: "תינוקות וילדים קטנים אינם מתמודדים היטב עם מנגנון הבליעה והשאיפה בו זמנית. חשוב לזכור כי כל חפץ שמכניסים לפה, עלול להיכנס לדרכי הנשימה ואף להגיע לריאות, כפי שקרה במקרה הזה. לשמחתי בפעולה משולבת של צוות אף, אוזן, גרון, ריאות, הרדמה וחדר ניתוח, הצלחנו לשלוף את הסיכה מהריאה ללא פגיעה ובמהירות. הפעוטה חשה בטוב ושוחררה לביתה. אנו חוזרים ומתריאים בפני ההורים לשים לב ולהרחיק מילדים קטנים חפצים קטנים, אשר עלולים להיתקע בדרכי הנשימה".
כל העדכונים - חדשות ראש העין