2 צפייה בגלריה
בית החולים בילינסון. צילום: גיל לרנר
בית החולים בילינסון. צילום: גיל לרנר
בית החולים בילינסון. צילום: גיל לרנר
"קופת חולים כללית ובית החולים בילינסון התרשלו כשלא איבחנו את סרטן המעי הגס וביצעו בדיקת גסטרוסקופיה מיותרת ללא המתנה לייעוץ גסטרו, שהביאה להתנקבות במעי ולפטירת החולה". כך נטען בתביעת מיליונים, שהגישה לאחרונה אלמנתו של רופא לבית המשפט המחוזי מרכז.
בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד ריטה שולמן ועו"ד אליאור רוזנווסר, נטען כי בין השנים 2010־2009 סבל הרופא (65) מכאבי בטן ועייפות ואובחן כסובל מאנמיה: "הוא עבר בירור של מערכת העיכול, שלא כלל את מעי הגס הימני. לא נמצא הסבר לחוסר הדם הכרוני ולא נעשה בירור נוסף. החל מאוגוסט 2011 החל המנוח להתלונן על התקפים של כאבי בטן, שכללו הקאות וירידה משמעותית במשקל".
לטענת עורכי הדין, פרופ' מומחה ברפואה פנימית ובגסטרואנטרולוגיה מטעמם, שבדק את התיקים הרפואיים של המנוח, קבע בחוות דעתו: "רופא סביר היה נדרש לקשור בין האנמיה מחוסר ברזל לחסימה במערכת העיכול התחתונה ולירידה הניכרת במשקל, ולקבוע כי מדובר בסרטן המעי הגס כהסבר הסביר ביותר. היה עליו לבצע CT בטן לאיתור הסרטן".
עם זאת, בכתב התביעה נטען כי לא כך קרה במקרה הנדון: "המנוח אושפז בבית החולים בילינסון לשלושה ימים, במהלכם נקבע כי יש לבצע CT וייעוץ גסטרו. כיוון שלא הצליחו לקבוע תור ל־CT, הוא שוחרר לביתו ולא בוצע ייעוץ גסטרו. באשפוז האחרון הוחלט על ידי מתמחה במחלקה לקחת אותו לבדיקת גסטרוסקופיה, מבלי להמתין לתשובת יועץ גסטרו - בדיקה שעלתה לו בחייו".
2 צפייה בגלריה
עורכי הדין רוזנווסר ושולמן. צילום: באדיבותם
עורכי הדין רוזנווסר ושולמן. צילום: באדיבותם
עורכי הדין רוזנווסר ושולמן. צילום: באדיבותם
עורכי הדין מציינים כי לאחר אותה בדיקה התלונן המנוח בפני הצוות המטפל על כאבים עזים ותיאר בפניהם כי "התפוצצו לי המעיים": "עם זאת, הנקב במעי התגלה רק כעבור שמונה שעות. גם לאחר גילויו וחרף העובדה כי היה שרוי במצב מסכן חיים, במשך שעות לא קיבל טיפול מציל חיים והגיע לחדר הניתוח במצב של קריסת מערכות". לטענת עורכי הדין, במהלך הניתוח נכרת המעי הגס הימני, אולם מצבו המשיך להידרדר והוא נפטר לאחר מספר שעות".
בכתב התביעה נטען עוד כי על פי חוות דעת המומחה: "ההחלטה על ביצוע גסטרוסקופיה שבודקת רק את מערכת העיכול העליונה, במקום לבדוק את מערכת העיכול התחתונה שהייתה חסומה, מהווה רשלנות. המעקב אחרי המנוח לאחר בדיקת הגסטרוסקופיה השגויה חרג בצורה משמעותית מסטנדרטים מקובלים ברפואה". לטענתו, אילו היה נבדק על ידי רופא כמקובל ונשלח ל־CT בטן, ניתן היה לשחרר את הלחץ הרב שהצטבר במעי הדק ובמעי הגס הימני שהיה חסום חלקית וסביר שהתנקבות המעי הייתה נמנעת".
על פי כתב התביעה, "הבדיקה הפתולוגית של המעי שנכרת הצביעה על סרטן ללא עירוב קשרי לימפה ואיברים אחרים. לדברי המומחה, שיעור ההיוותרות בחיים של סרטן בדרגה זו לאחר ניתוח עומד על 72.2%. אולם לאחר התנקבות המעי שגרמה לדלקת בבטן, המנוח לא קיבל טיפול מציל חיים, הגיע מצב של קריסת מערכות ונפטר למחרת היום".
בסיכום כתב התביעה נטען כי: "למרות בקשות חוזרות ונשנות במשך חצי שנה, בית החולים עדיין לא העביר את התיק בשלמותו וחסרים בו פרטים קריטיים. בפגישה שיזמנו עם נציגת הרשומות הרפואיות בבית החולים נמסר לבקשתנו מסמך פנייה לייעוץ גסטרו בו נכתב כי, 'לא ניתנה תשובת יועץ עד ליום שחרורו'. לאחר מספר דקות, המסמך נחטף מידינו בטענה כי המסמך ה'רשמי' יישלח בהקדם, אבל הוא לא נשלח מעולם".
מבית החולים בילינסון נמסר בתגובה: "אנו משתתפים בצער המשפחה. הטיפול והבירור במחלתו של המנוח נעשו על פי הסטנדרטים הרפואיים המקובלים. לצערנו, הוא נפטר עקב סיבוך נדיר של הבדיקה הפולשנית שעבר".