בכל שנה מגיעים לחדרי המיון של בתי החולים הציבוריים כ-60 נשים וגברים בעקבות סיבוכים של ניתוחים אסתטיים שנערכו מחוץ לגבולות מדינת ישראל.
באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית מדגישים, שהסיבוכים הללו עלולים להגיע לסכנת מוות ממשית, לזיהום קשה ולעיתים להותיר צלקות קשות לכל החיים, ולכן שבים ומזהירים מפני ביצוע ניתוחים פלסטיים מחוץ למערכת הבריאות הישראלית.
קראו גם:
בתחילת השבוע דיווח גיא פינס בתוכניתו כי הזמרת נסרין קדרי, ששבה מניתוח אסתטי בטורקיה, אושפזה בבית החולים וביטלה את הופעותיה בשל סיבוך שנוצר כתוצאה מזיהום בתפרים.
ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית: "אני מאחל לזמרת החלמה מהירה ויודע שהצוות הרפואי בארץ טיפל בה היטב. מדובר במקרה כואב ומצער שחשוב שהציבור ילמד ממנו.
"יש לזכור שבכל ניתוח יש גם סיכונים ותקופת החלמה ולכן חיוני שהציבור יבין שבישראל מומחה בכירורגיה פלסטית הוא רופא שלאחר קבלת הרישיון ברפואה כללית בחר להמשיך את הכשרתו ולהתמחות בכירורגיה פלסטית ואסתטית.
"רופא כזה השלים תקופת התמחות שנמשכה שש שנים, במהלכה טיפל בפצועי מלחמה, נפגעי כוויות ונשים שזקוקות לשיחזור שד, עמד בהצלחה בכל הדרישות הכרוכות בה וקיבל ממשרד הבריאות תעודת רופא מומחה בתחום זה.
"בחלוף כ-13 שנה מתחילת לימודיו הוא הופך לרופא מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית שמביא עמו אל שולחן הטיפולים והניתוחים ניסיון רב, הכשרה מעמיקה ויכולת למנוע מראש סיבוכים ואף לטפל בהם אם חלילה קרו.
"לוותר על כל זה לטובת ביצוע ניתוח פלסטי מורכב בהרדמה כללית בחו"ל, מחוץ למערכת הבריאות, זה ממש כמו רולטה רוסית. לא ניתן לדעת מי הרופא המטפל ואיזה הכשרה עבר, ולא לעבור החלמה ראויה בפיקוח צמוד של פלסטיקאי".
האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית, מטפח קשרים עם ארגונים בינלאומיים העוסקים בניתוחים פלסטיים ומתעדכן בחידושים ומגמות במטרה ליישמם בארץ.
כחברי איגוד יכולים להצטרף רופאים ורופאות בעלי תואר מומחה בכירורגיה פלסטית.
האיגוד מפעיל עמוד פייסבוק וכן אתר אינטרנט פתוח לציבור הכולל את רשימת המומחים וממליץ להיכנס אליו לפני ההחלטה על ביצוע ניתוח: www.plasticsurgery.org.il