אני פריק של קטניות, כשבמקום הראשון נמצאת אצלי השעועית כמובן, ובמקום השני הפול, על כל צורותיו. השבוע בחרתי בפול הירוק הקפוא, שאיתו אפשר לחגוג כל השנה.
לאחרונה אפילו אפשר למצוא פול קפוא קלוף פעמיים - משפט ששגור אצל בשלנים ובשלניות יודעי דבר. הכוונה שאת הפולים הקטנים קולפים שוב מהקליפה הדקה ומקבלים פולים נטו, ירוקים ורכים ועשירי טעם.
אני לא נבהל מפעולות כאלה, אפילו להפך - אוהב ומעדיף, מה שנקרא ריפוי בעיסוק. אבל לכל אלה שמוותרים על התענוג, יש פתרונות וקיצורי דרך, ובזכותם התבשיל הזה די מהיר להכנה ונותן פתרון נגיש לארוחה חמה ובריאה. יש גם גרסה טבעונית של בורגול.
1 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
פול ירוק (קלוף פעמיים) ובשר עגל
600 גרם בשר (שייטל) עגל, קצוץ לחתיכות קטנות בסכין (אפשר גם קצוץ גס, אבל כדאי ומומלץ לקצוץ בסכין. ההשקעה משתלמת)
חבילת פול קפוא קלוף פעמיים (יש בסופרים, אם אין אפשר לקלוף או לוותר), שטוף ומסונן
2 בצלים קצוצים דק
חצי חבילת כוסברה
8 שיני שום חצויות
3 פרוסות לימון כבוש
כפית כורכום
כפית שטוחה פפריקה מעושנת
פלפל שחור
מלח
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר שטוח ורחב או מחבת עם שוליים עמוקים מטגנים בצל עד שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים יפה מכל הצדדים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים יחד עוד כ־5 דקות, מוסיפים את התבלינים ואת הלימון הכבוש ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב קל. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפול הירוק והכוסברה, מנמיכים אש ומבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שהבשר רך והתבשיל מתגבש. אפשר להוסיף מים רותחים במידת הצורך. התבשיל אמור להיות עסיסי - לא נוזלי, אך גם לא יבש מדי.
פול ירוק עם בורגול
3 כוסות בורגול גס
חבילת פול ירוק קפוא, קלוף פעמיים, שטוף ומסונן
חבילת כוסברה קצוצה גס
בצל יבש קצוץ דק
6 שיני שום פרוסות
3 פרוסות לימון כבוש
חצי כפית כורכום
כפית כוסברה יבשה טחונה
חצי כפית כמון
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים עד כדי כיסוי ועוד כס"מ וחצי מעל ומניחים בצד עד לספיגת כל הנוזלים.
בינתיים מחממים בסיר רחב ושטוח מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום ומטגנים יחד, מוסיפים את הפול הירוק ומטגנים יחד כ־6-5 דקות.
מוסיפים את התבלינים והבורגול והכוסברה ומטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב עדין. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה מאוד עוד כ־25 דקות.
אפשר גם: להוסיף בעת ההגשה ביצה עלומה מעל. גם טחינה יכולה להתאים - גולמית אפילו עדיפה.