השבוע בחרתי במלון להיות כוכב המדור, פרי בניחוח עז של קיץ וחופש. האמת שזה התחיל במלון שלא היה הכי מחודד בערימה או אולי שמיהרתי לפתוח טרם זמנו, והחלטתי להכין ממנו סלט אסייתי כשדווקא הבוסריות שלו מאוד התאימה לכך.
יצא נפלא, קיצי ומרענן.
2 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
המשכתי ברכישת שני מלונים לתיקון המצב, רכישה מוצלחת, ופתאום הבנתי שבעצם תכף סוף עונת המלונים, פרי שאני כל כך אוהב.
לכן החלטתי להכין סורבה וריבה כדי שאוכל ליהנות גם בימים גשומים. האמת שהריבה נפלאה בעיניי, התיבול המעודן העצים את הטעם הטבעי של הפרי בלי להשתלט עליו. אלא שכלל לא בטוח שהריבה תגיע לחורף.
יש לי הרגשה שהיא תככב הרבה לפני, ואולי אפילו כאחד הקינוחים באחת מארוחות החג העומדות בפתח.
סלט מלון אסייתי
רצועות מלון דקות ורחבות (בעזרת קולפן גדול או סכין חדה, או רצועות או קוביות)
אטריות שעועית שליש חבילה (מרוככות לפי הוראות היצרן)
2-1 אבוקדו קלוף, חצוי ופרוס
לבבות חסה או עלים צעירים
חופן עלי בזיליקום
חצי חבילת כוסברה
חופן נדיב עלי רוקט
הרוטב:
1.5 כפות סויה
1.5 כפיות שמן שומשום
3 שיני שום כתושות
כף ג'ינגר טרי, מגורר דק
מיץ מליים אחד (אפשר לימון אבל שווה מאמץ)
מיץ מחצי קלמנטינה (יש כבר וכדאי לא לוותר עליה, מביאה מתיקות וטעמים)
כף סילן
כף חומץ אורז
1.5 כפות שמן זית
כמה פרוסות דקות של פלפל חריף (לא חובה)
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד. מסדרים את הסלט. בתחתית הקערית מסדרים שכבת אטריות מעל עלי החסה ושאר העלים והירוקים.
מעל וביניהם מכניסים את פרוסות האבוקדו ואת רצועות המלון.
מעל הכל יוצקים מהרוטב ונהנים ממשחק טעמים מיוחד.
אפשר גם: להוסיף רצועות של סינטה או חזה עוף או דג צרובים על מחבת ויש ארוחה שלמה.
2 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
ריבת מלון
כחצי מלון קלוף וחתוך לקוביות קטנות (כדאי שיהיו שוות)
כוס מים
כוס סוכר
כוס יין לבן חצי יבש
1 ג'ינג'ר מסוכר
3-2 ליצ'י מיובש מסוכר (לא חובה)
3 מסמרי ציפורן (לא חובה)
ההכנה:
מביאים לרתיחה עדינה את המים, הסוכר והיין.
כשהסוכר נמס לחלוטין מנמיכים אש וממשיכים עוד כרבע שעה עד 20 דקות.
מוסיפים בעדינות את קוביות המלון, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים כשעה וחצי.
מסירים קצף מדי פעם עד שהנוזל צלול לגמרי. הריבה הזו דורשת תשומת לב ועדינות מיוחדת.
הפרי מאוד עדין וכדאי לשמור עליו. מתקבלת ריבה צלולה עם קוביות יפהפיות כחרוזים מנצנצים.
סורבה מלון
כוס סוכר
כוס מים
כמה טיפות לימון
מלון
גרידת ליים או לימון
עלים מענף לואיזה (לא חובה)
ההכנה:
מכינים סירופ סוכר. מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר והלימון. כ
שהסוכר נמס לחלוטין מנמיכים אש וממשיכים עוד כחצי שעה. מקררים.
טוחנים במעבד מזון את המלון ושאר החומרים וחצי מהסירופ וממתיקים לפי הטעם. אפשר לשחק, להוסיף לימון או לואיזה ולשפר טעמים.
מעבירים להקפאה, עדיף בכלי זכוכית. מגרדים אחת לשעתיים בערך כדי לקבל את המרקם הנכון (אפשר גם להפשיר במקרר כשעה לפני ההגשה ולפורר בעזרת מזלג למרקם הרצוי).
אפשר גם: לסנן תחילה ולקבל נוזל צלול עשיר מאוד בטעמים. אם מוותרים על הסינון מתקבל סורבה דחוס ועם מרקם גס יותר. כל אחד לפי העדפתו.