שבועות בפתח והגינה שלי משגשגת. פריחה רודפת פריחה והלב פורח איתם, ובייחוד עם הוורדים, שנעלמו כמעט לחלוטין בחורף המשוגע הזה.
אז חשבתי שאני מוכרח לעשות איתם משהו והכנתי סירופ סוכר ריחני וחגיגי במיוחד, צנצנת יפהפייה שמשביחה באופן חגיגי פינוקים מתוקים.
השילוב של מלבי עם הסירופ הוא מעין מפגש מיוחד של חג השבועות עם הרמדאן, ועם מפגש כזה בלוטות הטעם יכולות רק להרוויח.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
סירופ ורדים חגיגי
4-3 ורדים, רק העלים
כ־10-8 ניצני ורדים מיובשים (בחנויות תבלינים איכותיות)
כוס מים
1.5 כוסות סוכר
שקית סוכר וניל
כמה טיפות לימון
כחצי תרמיל טונקה - בחנות תבלינים (אפשר גרגירים מחצי תרמיל וניל ואפשר לוותר בכלל. אבל כדאי להשיג את התבלין שמביא עימו הרבה טעמים וניחוחות, תבלין שיש בו וניל ושקד וקינמון)
ההכנה:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הסוכר וניל והלימון עד להמסת הסוכר וקבלת נוזל צלול לגמרי.
מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לעוד כעשר דקות.
מוסיפים את עלי הוורדים ומשקיעים אותם בעדינות בנוזל, מביאים לרתיחה עדינה, מגרדים כרבע מתרמיל הטונקה, מערבבים בעדינות וממשיכים לעוד 40 דקות עד לקבלת סירופ מצומצם.
בעדינות מסירים מהאש ומצננים. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומשתמשים בו כתוספת לקינוחים.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
מלבי חלבי
קופסת שמנת מתוקה 250 מ"ל
1.5 כוסות חלב
4 כפות קורנפלור
חצי כוס סוכר
פקק תמצית וניל איכותית
ההכנה:
בקערית קטנה מערבבים שליש כוס חלב יחד עם הקורנפלור עד לקבלת נוזל אחיד, חלק ובלי גושים.
מניחים בצד.
3 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
מחממים בסיר את השמנת יחד עם שארית החלב, הסוכר והווניל.
כשהתערובת מגיעה לידי רתיחה עדינה מוסיפים את החלב והקורנפלור ששמרנו בצד תוך כדי ערבוב רציף עד שמתגבש קרם סמיך וחלק.
מסירים מהאש ומיד מעבירים לתבנית גדולה או לתבניות אישיות.
מצננים ומעבירים למקרר.