אנחנו משפצים את הבית ובינתיים עברנו לדירה זמנית. בתוך כל הבלגן של ארגזים, אריזות וחיסולים אחד הדברים הטובים שעשיתי היה להכין את אלו. הכנתי מראש, חלק אפיתי וחלק הקפאתי. וככה היתה לי מנה בשלוף - משביעה, טעימה ולבונוס - אפשר לאכול אותה בידיים! מתכון? בטח.
1 צפייה בגלריה
כיסוני פילו. צילום: שרון הורוביץ
כיסוני פילו. צילום: שרון הורוביץ
כיסוני פילו. צילום: שרון הורוביץ
כיסוני פילו במילוי פלפל קלוי וקרם קשיו/ שקדים (אבל תכלס אפשר למלא גם באפונה מעוכה, בממרח פסטו ועוד)
מה צריך?
  • חבילת עלי פילו
  • 3 גמבות
  • שמן זית
  • חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל
  • לקרם השקדים: כוס שקדים , 1/2 כוס מים, קורט מלח
איך מכינים?
את עלי הפילו מפשירים במקרר/ על השיש.
את הגמבות חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה קלה. מצננים ומקלפים את מה שיורד בקלות, את היתרה קוצצים גס.
מכינים קרם שקדים: טוחנים את מרכיבי הקרם בבלנדר עד לקבלת עיסה חלקה, אם נדרש מוסיפים עוד כמה כפות מים (נרצה לקבל מרקם של קרם פרש).
מחלקים ל 6-7 חלקים את העלים. 2-3 עלים בכל חלק.
מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים. בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה. מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-20 דקות עד חצי שעה עד להשחמה.
רוצה להתייעץ ולשמוע על אוכל בריא במטבח? אפשר להצטרף בשמחה לקבוצת הפייסבוק שלי תום מטבח משמח - פשוט. טעים. בריא. בישול בריא אצלך בבית | סדנאות, שיעורים וקורסי בישול בריא | אוכל צמחוני וטבעוני טעים. 052-5012132 | אתר | פייסבוק