נזכרתי במתכון שאהבתי בילדות. כזה שזורק אותי 35 שנה אחורה. קרם שניט שאמא שלי הכינה לנו כשהיינו ילדים. הייתי עומדת לידה ובוחשת ומלקקת את הכף והמרית לאחר סיום הכנת העוגה. ביקשתי מאמא שלי לפני החגים, שסופסוף תראה לי איך היא מכינה את העוגה המיוחדת הזאת את העוגה עם הקרם המבושל, האמיתי הנוסטלגי.
למצרכים
עלים לקרם שניט:
1 חבילת בצק עלים
2 שקיות סוכר ווניל
ספריי שמן
למלית:
בסיר -
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
רביכה:
1 כוס חלב
3 כפות קורנפלור
3 כפות קמח
לאחר הבישול:
5 סוכר ווניל
200 גרם חמאה
לבזיקה מעל:
אבקת סוכר
אופן הכנה
לחלק את הבצק עלים לשניים. לפרוס על תבנית עם נייר אפיה. לחורר חורים בעזרת מזלג. לרסס עם ספריי שמן ולפזר סוכר ווניל. לאפות את העלים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שהעלים יזהיבו.
להכנת הקרם:
בקלחת לחמם 4 כוסות חלב עם כוס סוכר. לשים בקערה כוס חלב, את הקורנפלור והקמח ולערבב היטב שלא יהיו גושים. כשהחלב רתח, להוסיף את הרביכה ולערבב בעזרת מטרפה עד שהקרם יסמיך.
להוריד מהגז, להוסיף את החמאה ואת הסוכר ווניל ולערבב ביטב.
לצנן מעט ולשפוך על הבסיס. לכסות עם הבסיס הנוסף ולפזר מעל אבקת סוכר. לצנן במקרר שעתיים לפני ההגה.
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.