במזג האויר הנוכחי כשרוב מה שבא לי לאכול זה כריכים ולפעמים גם אנטיפסטי (אם אני ממש משקיעה) זה הופך כל אורז לחגיגה, כל כריך לפצצת טעמים, כל ערימת ירקות למסיבה בפה. על מה אני מדברת? ממרחי הבית שלנו. האחד - יוגורט קשיו מותסס, מתכון של יעל הנהדרת. השני - ממרח כוסברה וצ'ילי שהומצא ברגע של עודף עלים. לעבודה?
יוגורט קשיו
מצרכים:
חצי קילו קשיו
15 ג' מלח
1 ליטר מים
קפסולה אחת של פרוביוטיקה או כף מיץ לימון
הכנה:
טוחנים הכל בבלנדר טוב עד לנוזל חלק, מעבירים לקערת נירוסטה או זכוכית נקיה.
מכסים בניילון נצמד ומשאירים פתח קטן לנשימה, מניחים את הקערה לתסיסה על השיש.
מערבבים לפחות פעמיים ביום בכף נקיה, תוך 24-72 שעות (תלוי במזג האויר) הנוזל מתמצק ותוסס (יהיה אפשר לראות בועות) וזה סימן שהיוגורט תסס ומוכן. מעבירים לצנצנות (רצוי מעוקרות) נשמר במקרר לפחות חודש. מעולה בתור רוטב, ממרח, או סתם עם גרנולה.
1 צפייה בגלריה
ממרח יוגורט קשיו וכוסברה צ'ילי. צילום: תום בעבור
ממרח יוגורט קשיו וכוסברה צ'ילי. צילום: תום בעבור
ממרח יוגורט קשיו וכוסברה צ'ילי. צילום: תום בעבור
ממרח כוסברה צ'ילי
מצרכים:
2 חבילות כוסברה
10 צ'ילי אדום / 5 צקילי ירוק
10 שיני שום
מיץ מלימון אחד
בערך חצי כוס שמן זית
כפית מלח
הכנה:
שוטפים את הכוסברה ומייבשים, מורידים לה את 2 ס"מ מלמטה (גבעולים) וחותכים ל-3 חלקים את הצרור.
את הצ'ילי חותכים ומנקים מגרעינים (זהירות על הידיים!) ואת השום קולפים לתוך מעבד מזון מעבירים את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון, את השמן מוסיפים בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות, ניתן לשמירה עד שבועיים במקרר. ניתן להקפאה.
משחקת בסירים – בישול ביתי בריא
תום מטבח משמח – סדנאות בישול בריא