כולנו נמצאים עכשיו בסיטואציות מאתגרות שהמצב זימן לנו. אז איך שומרים על שגרה תזונתית טובה גם בתקופות כאלה?
אחת ההמלצות שאני אוהבת לתת למי שבישולים מאתגרים אותו במהלך השבוע היא: בשלו סיר גדול של קינואה. בכל יום תוכלו לחמם אותה עם ירקות אחרים.
זה לוקח עשר דקות והתוצאה היא ארוחות מגוונות ומשביעות לכמה ימים בקלות רבה.
קינואה עשירה בחלבון מלא ובשפע מינרלים. יחד עם הירקות שעשירים בשלל ויטמינים יש לנו ארוחת סלט בריאה ועשירה לתפארת במינימום מאמץ.
1 צפייה בגלריה
סלט קינואה
סלט קינואה
סלט קינואה
(צילום: ענת לשם)

סלט קינואה

מה צריך?
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
1 שומר גדול חתוך לקוביות
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
5 גבעולי סלרי עלים קצוצים יחד עם העלים
2 חופנים בוטנים
2 ספלים קינואה מבושלת
כפית מלח
1/2 כפית קארי
מיץ מלימון אחד גדול
שמן זית
מה עושים?
במחבת גדולה מטגנים את הירקות והבוטנים כמה דקות תוך ערבוב
מתבלים במלח וקארי ומערבבים
מוסיפי את הקינואה ומערבבים
מורידים מהאש
מוזגים את מיץ הלימון ומערבבים
בתיאבון!
ענת לשם – נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים