כשהייתי בתיכון, אבא שלי היקר הכין לי את קופסת (יותר נכון שקית) האוכל הכי שווה בכיתה.
יש שאומרים שבלי האוכל של אבא גדעון, כל י"ב 10 הייתה גוועת ברעב.
בין שאר המטעמים השווים שהוא הכניס לשקית בתשומת לב רבה, כיכב מדי פעם סלט הכרוב הכי טעים בעולם (שבא ביחד עם מזלג ומפית מקופלת! כן, כן...)
קראו גם:
כשהייתי בערך בת עשרים למדתי את הסוד לסלט הפשוט והמעולה הזה, והיום גם אתם מוזמנים.
סלט כרוב עם סוד
החומרים:
1/4 כרוב קצוץ דק
כפית מלח
מיץ מלימון אחד או יותר
מעט שמן זית איכותי
חופן גרעיני חמנייה
הסוד:
מפזרים את המלח על הכרוב ומעסים אותו היטב, ככה הוא סופג את הטעמים ולא נשאר נוקשה ומר
מוסיפים את יתר המרכיבים
ואורזים לאהובי לבכם.
מרק חומוס קר
החומוס הוא קטנייה מקומית לאגן הים התיכון שביותה החל ככל הנראה בטורקייה. ישנם כמה זנים של חומוס שנבדלים זה מזה בעיקר בגודל הגרעין והם מזינים מאוד.
החומוס מכיל כמויות יפות של חלבון וסיבים וגם מגוון לא קטן של ויטמינים ומינרלים.
מרבית המנות מבוססות החומוס הן מנות כבדות וחורפיות, אך היום אציג לכם אותו כאן בגירסתו הקייצית והמפתיעה: מרק חומוס קר!
אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר וגם אנחנו היינו ספקנים פה בבית, אבל הניסיון הוכתר בהצלחה רבה.
מה צריך?
כוס גרגירי חומוס יבשים
2 שיני שום
3 כפות טחינה גולמית
1/2 חבילה פטרוזיליה
3.5 כוסות מים (או יותר, לפי הסמיכות שאוהבים)
מיץ לימון
מלח
כמון
מה עושים?
משרים את החומוס למשך לילה
שוטפים את הגרגירים היטב במסננת
שמים בסיר עם הסודה לשתייה ומים קצת יותר מכיסוי ומבשלים עד שהגרגרים רכים
מוציאים את הגרגירים למסננת ושוטפים היטב
מכניסים לבלנדר עם יתר הרכיבים וטוחנים למרק
מקררים מעט ומגישים עם תוספות לבחירתכם
בתמונה: מרק חומוס עם סלט ירקות, ממרח קישואים וצ'ילי ופסטו
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים