בפתח תקוה נפתחה בשבוע שעבר מסעדה חדשה עם הרבה נשמה ואהבה לאוכל איכותי, של שף מוערך.
6 צפייה בגלריה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
(צילום: ג'ני עש)

מדובר במסעדת ג'ונם (נשמה) של השף שלומי אליה, שנפתחה בלוקיישן חדש שנמצא במתחם B-סנטר ברחחוב בן ציון גליס 30 בעיר. לפני כן הייתה במקום מסעדת "בורגרים".
מדובר בעסק שהוקם בהשקעה של 2 מיליון שקלים ובתוך ארבעה חודשי עבודה אינטנסיביים הושק מקום חדש על מפת הבילויים של העיר פתח תקוה. המסעדה שינתה לוקיישן ממספר 51 ברחוב בן ציון גליס, למספר 30.
אז מה מחכה לכם במקום? נשמה, הרבה נשמה ואהבה באוכל שמגיש השף המוכר שלומי אליה(42) משכונת יוספטל (פג'ה) שהחזיק עד כה בשני סניפים בעלי שם דומה (באזור תעשייה סגולה וברחוב שנקר). הסניפים הוותיקים יפנו מקום לכוכבת החדשה והמעוצבת שנפתחה ותגיש אוכל איכותי ומשוקע במבחר סגנונות.

6 צפייה בגלריה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
(צילום: ג'ני עש)

מה תמצאו במסעדת ג'ונם בפתח תקוה?


מבחר מנות ראשונות (קרם חציל, קרפצ'יו בקר, מוס פטה כבד, פילה ברבוניה, סיגר טלה), סלטים עשירים ומגוונים( מטבוחה מרוקאית, חמוצים יפנים, ירקות שורש), מנות עיקריות (פילה בקר שאטו בריאן, אנטריקוט מיושן, צוריסוס בקר) ומבחר קינוחים מתוקים מעוצבים.
"המקום שלנו כשר למהדרין ופתוח כל יום מהשעה 11:00 בצהריים עד השעה 15:00 לקהל, ובערב החל מהשעה שבע בערב לאירועים. בנוסף ניתן לעשות הזמנה דרך וולט ולהזמין מגשי קייטרינג עשירים". כך מספר אליה, שמודה שעולם הבישול זורם בעורקיו כבר מגיל 14 אז היה מבשל לחברים בשכונה ואף למד בישול בדן גורמה ובתדמור. לדבריו, "חשוב לי שמי שבא אלינו לאכול ייהנה מהחוויה. מהשירות. מהמקום".

6 צפייה בגלריה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
(צילום: באדיבות מורן וינברגר)

"בצהריים זו מסעדה ובערב המקום מארח אירועים"


מי שהיתה אמונה על ניהול הפרויקט, התכנון ועיצוב הפנים, היא לא אחרת מאשר מורן וינברגר (39), תושבת פתח תקווה אשר יצאה לדרך עצמאית רק לפני שנתיים, אחרי שנים רבות בהן צברה ניסיון כשכירה.
מורן מספרת כי "המטרה של העבודה המואצת הייתה הקמת מסעדה איכותית ומודרנית, המציעה חוויית אוכל אותנטי ישראלי ומוקפד, תוך עמידה בלוח זמנים של חמישה חודשים. בפועל למרות החגים והמלחמה עבדנו 4 חודשים בשיתוף פעולה עם קבלנים מובילים במשק, אשר העניקו איכות ביצוע גבוהה ועמידה בלו"ז הצפוף.
"עבדתי צמוד לשלומי אליה, הבעלים של המקום שבאמת היה במתחם כל הזמן. הוא עבד, עזר, ניקה וגם דאג לנו לאכול כל הזמן. זה סוג הבן אדם הזה. נותן את הנשמה שלו בכל דבר שהוא נוגע. אנושי שתמיד דואג לכולם. על כל הדברים כל הזמן".
6 צפייה בגלריה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
(צילום: באדיבות מורן וינברגר)

איך הגעת לעבוד על הפרויקט?
"שלומי אליה, בעל המסעדה, פנה אליי אחרי שהוא שמע עליי ממכרים משותפים. אני ממש מעריכה ומודה לו על האמון, הבחירה בי ללא היכרות מוקדמת וגם על התמיכה ושיתוף הפעולה האינטנסיבי. שלומי הוא ההוכחה שעסקים עושים עם אנשים".
ומה היה התפקיד שלך בעבודה הזו?
"הופקדתי על תכנון עיצוב הפנים וניהול הפרויקט, לרבות פיקוח על כל שלבי הביצוע. העבודה כללה תכנון קפדני של השלבים, משלב השלד והתשתיות, עד הגמרים ועיצוב הפנים הסופי, הכל בהתאם לסטנדרטים הגבוהים שהוגדרו מקצה לקצה. החל מניהול תקציב פרויקט הכולל פתרונות לבעיות בלתי צפויות במהלך הביצוע, סיום כל תוכניות הבנייה והעיצוב ואישור סופי מול הרשויות והקבלנים. וגם כמובן הכנת השטח, ניקוי, מדידות, והתנעת שלבי הביצוע הראשוניים דרך בניית שלד המסעדה ותשתיות ראשיות (מים, חשמל, ביוב), תוך פיקוח צמוד על איכות העבודה.הנחת תשתיות בסיסיות לאינסטלציה וחשמל, בשיתוף פעולה בין הקבלנים הרלוונטיים.
"בנוסף הייתי אחראית על הפיקוח על עבודות גמרים כגון טיח, ריצוף וצבע, בשילוב התאמה עיצובית לפי התכנון. עד לבדיקות אחרונות לוודא שהכל פועל בצורה תקינה ועומד בסטנדרטים הנדרשים".

6 צפייה בגלריה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
(צילום: באדיבות מורן וינברגר)

קראו גם:

מורן מספרת שהיה חשוב לה ולבעלי המקום לעבוד עם קבלנים תושבי העיר. "יצא שאפילו הצלמת ג'ני עש שליוותה את הפרויקט גרה בעיר. בנוסף עבדנו עם חזי טכנולוג מזון שנתן לנו לווי המקצועי בתכנון של מטבח קצה ועם אופיר בטאט, רפי עמרני שייעצו לנו מקצועית, וגם עם פיני גיגי-אומן האינסטלציה, ותומר לובטון בתחום הדקור ושחר תם שהוא פשוט פרופסור לחשמל.
"כמו כן עבדנו עם עוד קבלנים ופועלים שעבדו ימים כלילות להצלחת הפרויקט. ממש הפכנו את המקום למסעדה חדישה ומעוצבת שמתפרסת על פני 250 מ"ר ויכולה להכיל כ-150 סועדים שנהנים ממקום מעוצב ואוכל טעים בקונספט, אותנטי על טהרת הבישול הביתי כולל ארוחות קייטרינג, כך שבצהריים זו מסעדה ובערב המקום מארח אירועים כמו שבת חתן, חינות, בר או בת מצווה ואירועי חברה בניצוחו של השף שלומי אליה".

6 צפייה בגלריה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
מסעדת ג'ונם פתח תקוה
(צילום: ג'ני עש)